Zber a výroba

 0005 DSC 5443.NEFSamozrejme, najpodstatnejšie je pozbierať hrozno zdravé, v plnej zrelosti, preto kry nie sú zaťažené (1,5kg - max. 2kg hrozna). Veľmi dôležitá je listová plocha, teda schopnosť odhadnúť správny pomer počtu zdravých listov k množstvu strapcov. Hrozno sa zbiera výlučne ručne, rýchlo sa spracuje a šetrne vylisuje.

Mušty sú odkaľované, prebieha riadené kvasenie s autochtónnymi kvasinkami. Sírenie muštov a vín sa pohybuje v minimálnych dávkach. Našou snahou je zachovať vo vínach ich odrodový charakter a ďalšie nuansy podporené slnkom, pôdou a zrážkami. Sú to vína na dlhé ochutnávanie a meditovanie. Všetky biele vína dozrievajú minimálne rok, červené vína väčšinou 2 až 3 roky. Niektoré vybrané červené vína strávia určitý čas v drevených barikových sudoch (225 l).

 0001 DSC 5389.NEF
thmb domin kusicky pwh 035 0003 DSC 5440.NEFthmb domin kusicky pwh 008 0008 DSC 5574.NEF 0006 DSC 5501.NEF