Najnovšie správy

Olej a múka

OLEJ
Hrozno je pre človeka zdravé v akejkoľvek forme. Okrem samotných bobúľ a šupiek môžeme efektívne využiť aj jadierka a vytlačiť z nich jeden z najvzácnejších olejov na svete.

olej 300

Naše hrozno ošetrované bez tvrdej chémie, teda ekologicky je ideálna surovina na výrobu hroznového oleja získavaného šetrným lisovaním za studena.
Olej má vysoké percento kyseliny linolovej. A prečo je to dôležité? Okrem toho, že podporuje spaľovanie tukov a napomáha rastu svalov, zvyšuje hustotu kostných minerálov, znižuje cholesterol a zúčastňuje sa biochemických reakcií zodpovedných za liečenie zápalov. Brzdí rozvoj cukrovky a kardiovaskulárnych ochorení. Nie je to liek, ale napomáha výžive organizmu a ponúka mu ostať v dobrom stave.
Každou rannou lyžičkou na lačno môžete prijímať fosfolipidy, sfingolipidy, fytosteroly, ale aj vitamín C a E, vrátane oligomerných proanthocyanidínov, ktoré sú silné a vzácne antioxidanty.
Pomáha aj zvonka. Posilňuje pokožku, dodáva jej potrebnú výživu a chráni ju pred starnutím. Aplikujte si olej aj na vlasy 10 min. pred umytím a môžete vyriešiť problém so suchými končekmi.
Je vhodný do studenej kuchyne. Hodí sa do jogurtu, tvarohu, kaše, džúsu, koktailu, ovocného, zeleninového alebo cestovinového šalátu, krému, pudingu, rizota, nátierky, polievky, ku mäsu. Znáša aj vyššie teploty, neprepaľuje sa.
Patríte do skupiny ľudí s histamínovou intoleranciou? Ste po operácii alebo máte popraskané žilky či cievy? Radi skúšate nové recepty a ingrediencie? Ste diabetik? Ak ste odpovedali aspoň na jednu otázku kladne, tak náš bio hroznový olej je práve pre vás.

muka MÚKA
Po vylisovaní hroznových jadierok čiastočne zbavených oleja vzniká zomletím múka. Hroznové jadierka sú jedným z najbohatších prírodných zdrojov tzv. flavonoidov, ktoré sú známe svojimi antioxidačnými vlastnosťami. Chránia bunky proti pôsobeniu voľných radikálov, regenerujú a spevňujú cievy, redukujú zápalové stavy. Vysoký obsah vlákniny v našej múke napomáha správnej funkcii črevného systému. Je bohatá na polyfenoly, draslík, vápnik, železo.
Kde všade sa dá hroznová múka využiť? Odporúčame nahradiť v akomkoľvek recepte bežnú múku v množstve 5-10%. Môže sa použiť aj k zjemneniu či zahusteniu omáčok, polievok, zeleninových pokrmov. Má svoje využitie aj v studenej kuchyni. Je vhodná do jogurtov, musli, ovocných štiav, kokteilov. Je prirodzene bezlepková, paleo, bez laktózy.