Najnovšie správy

Dve nové vína

Big Image Placeholder

Ako novinky predstavujeme dve vína: Chardonnay bio r.2011 a dlho očakávaný Cabernet Sauvignon bio r.2009. 

BIO CHARDONNAY

neskorý zber, suché

Ročník: 2011, Balenie: 750ml

Tento ročník bol veľmi teplý. Cítiť to aj na charaktere vína. Nižšia primárna ale zato krásna sekundárna aromatika, vyniká ovocnosť žltého ovocia z trópov aj z mierneho pásma. Tešíme sa na úplnú fľašovú zrelosť, ktorá nastane do 1 roka. Hodí sa na voľné poobedňajšie posedenia. Snúbi sa s hydinou, s bravčovinkami a so stredne aromatickými, najmä čerstvými syrmi.

BIO CABERNET SAUVIGNON

výber z hrozna, suché

Ročník: 2009, Balenie: 750ml

Cabernet miluje teplé ročníky a takým bol aj rok 2009 počas celého vegetačného obdobia. Hrozno sme prísne regulovali na 0,8 kg na kry. Cukornatosť bola 25 kg/100 litrov muštu je mimoriadna a aj technologická zrelosť bola v optime. Použili sme minimalizované vstupy do technologických postupov. Víno po čiastočnom vyčerení po 1 roku sme dali na vyzrievanie do nových Bordeaux 225 l sudov. Víno ležalo s každotýždenným dolievaním 18 mesiacov na dube. Potom sa scelilo na 1 rok v cisterne. Víno je nafľašované bez filtrácie . Víno je nafľašované v 4. roku. Celkový obsah SO2 po 4 rokoch je iba 70 mg/liter. Na severnú vinohradnícku oblasť je toto víno grandióznym červeným pre veľké udalosti a sviatky. V gastronómii sa snúbi so všetkými druhmi diviny a s výraznými zrejúcimi syrmi. Okrem toho, že je ekologickým, je zaradené do kategórie D. S. C. - Districtus Slovakia Controllatus – čo znamená, že je to víno s chráneným označením pôvodu najvyššej kvality zo slovenských apelácií. Pre zvýraznenie ekologického pôvodu sme použili korkovú etiketu.